CNC-koneistus vaativaan tarpeeseen - Kauniston Koneistamo

CNC-koneistus on kätevä tuotantomenetelmä, kun tarvetta on pienelle tai suurelle määrälle metalliosia. Menetelmä soveltuu mainiosti myös muoviosille. Koneistus tulee tarpeeseen esimerkiksi erilaisten tuotteiden ja varaosien tuotannossa.

CNC-koneistus on Kauniston Koneistamon ydinosaamista. Tarjoamme koneistuspalveluita pääasiassa teollisuuden toimijoille ja suuremmille yrityksille. Palvelu pitää sisällään muun muassa CNC-sorvausta ja CNC-jyrsintää.

Koneistamme pääasiassa uusia tuotteita, eli teollisuuden komponentteja. Valmistamme osia myös kunnossapidon tarpeisiin, eli CNC-koneistus onnistuu myös teollisuuskoneisiin. Koneistamme muun muassa korjausosia sekä jigejä, muotteja ja kiinnittimiä. 

CNC-koneistus - Kysy lisää

CNC-koneistus eri metalleille

CNC-koneistus sopii erilaisille metallityypeille, joita tarvitaan eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi ruostumattomat ja haponkestävät teräkset sopivat vaativiin olosuhteisiin, missä ne altistuvat erilaisille kemikaaleille sekä kosteudelle. Oikein suoritettu CNC-koneistus takaa, että metallit säilyttävät ominaisuutensa myös työstöprosessin jälkeen. 
 

CNC-koneistus sopii

 • Rakenneteräkselle
 • Ruostumattomille teräksille
 • Haponkestäville teräksille
 • Nuorrutusteräksille
 • Työkaluteräksille

Näiden materiaalien lisäksi CNC-koneistus ja -jyrsintä sopivat myös alumiinin, messingin, pronssin, muovien, titaanin, Duplexin, Super Duplexin sekä 254 SMO:n koneistamiseen. Tarvittaessa autamme ja neuvomme asiakkaita myös materiaalivalinnoissa. 
  
CNC-koneistus mahdollistaa sen, että sarjakoot voivat olla pääasiassa pieniä ja keskisuuria. Tarvittaessa yritysasiakkaanamme saat meiltä tietysti myös yksittäiskappaleet ja protosarjat.

 

Miten CNC-koneistus toimii käytännössä?

CNC-koneistus on nykyaikainen valmistusmenetelmä, jolla voidaan tuottaa erittäin tarkkoja osia monenlaisista materiaaleista. CNC on lyhenne sanoista Computer Numerical Control, eli tietokoneen numeerinen ohjaus. Menetelmä perustuu siihen, että koneet, kuten sorvit ja jyrsimet, ohjataan tietokoneohjelmien avulla. CNC-koneistuksen pääperiaate on muuttaa digitaaliset suunnitelmat monimutkaisiksi komponenteiksi yleensä millimetrin sadasosien tarkkuudella.


Näin Kauniston Koneistamon CNC-koneistus etenee:

 

1. Suunnittelu: Kaikki alkaa suunnitelmasta, kuten esimerkiksi asiakkaamme toimittama työpiirustus tai mallikappale. Käytetään erityisiä CAD-ohjelmia (Computer-Aided Design), joilla luodaan digitaalinen 3D-malli halutusta osasta tai komponentista. Ensisijaisesti käytämme asiakkaan meille toimittamaa 3D-mallia.

 

2. CAM-ohjelmointi: Kun 3D-malli on luotu, se siirretään CAM-ohjelmaan (Computer-Aided Manufacturing), joka muuttaa suunnitelman koneen ymmärtämäksi koodiksi. Tätä koodia kutsutaan G-koodiksi, ja se käskee CNC-konetta liikkumaan tietyissä koordinaateissa leikkaamaan mitatun materiaalin.

 

3. CNC-koneen asetus: Valittu materiaaliaihio, esimerkiksi haponkestävä teräs, asetetaan CNC-koneeseen. Työkalut ja leikkauspäät laitetaan paikoilleen, ja CNC-kone kalibroidaan valmistusta varten. 
 
4. Koneistus: Kun kone on valmis ja ohjelmointi tehty, käynnistetään koneistusprosessi. CNC-kone seuraa CAM-ohjelman määrittämiä reittejä, liikkuen useassa eri akselissa samanaikaisesti, leikaten ja muovaillen raaka-ainetta digitaalisen suunnitelman mukaiseksi osaksi. 
 
5. Tarkkailu ja laadunvarmistus: Koko prosessin ajan on tärkeää valvoa koneen toimintaa ja tarkistaa valmistuvien osien laatua. Kappaleiden mitat verrataan alkuperäisiin suunnitelmiin varmistaen, että lopputulos vastaa vaadittuja mittoja. Tämä voidaan toteuttaa automaattisesti esimerkiksi CMM-mittalaitteella (Coordinate Measuring Machine). 
 
Tehokkuuden ja tarkkuuden ansiosta CNC-koneistus on suosittu valmistusmenetelmä monilla teollisuuden aloilla, kuten autoteollisuudessa, lentokonevalmistuksessa, lääketieteellisessä instrumentaation valmistuksessa sekä elektroniikkateollisuudessa. 

 

Vuosisopimus sopii teollisuuden tarpeisiin

Koneistuksessa sopimusasiakkuus luo varmuutta. Sovimme asiakkaan kanssa tarkat osat, aikataulut ja hinnat vuodeksi eteenpäin ja näin saamme varattua omasta kapasiteetistamme juuri asiakkaan tarvitseman. Toiminta on tehokasta ja kannattavaa niin asiakkaalle kuin meillekin. 
  
CNC-koneistus vuosisopimuksella on erinomainen valinta teollisuuden toimijoille. Mainittakoon referensseistämme mm. Wärtsilä, joka on toiminut vuosisopimuksella kanssamme jo pitkään. 

 

Ketkä ovat asiakkaitamme?

CNC-koneistus on tarpeellinen palvelu lähes jokaiselle teollisuuden alalle. Pystymme esimerkiksi koneistamaan todella tarkkoja ja pienen kokoluokan osia laboratorioalalle. Teemme koneistusta myös esimerkiksi moottorivalmistukseen, kaivosteollisuuteen ja puunkäsittelyyn. Kauniston Koneistamolla on kokemusta eri aloilta todella monipuolisesti. 

 

Koneistamme:

 • Laboratoriotuotteet
 • Kaivosteollisuus
 • Nostovälinevalmistus
 • Autoteollisuus
 • Venttiilivalmistus
 • Paperiteollisuus
 • Puunkäsittely
 • Moottorivalmistus
 • Hitsausautomaatio
 • Elektroniikkateollisuus

Vuosien kokemus CNC-koneistuksesta ja moderni konekanta takaavat, että tuotamme laadukkaat kappaleet aina materiaalista riippumatta. Toimintamme on tehokasta ja joustavaa. 

 

Nopea toimitusaika

Tavallisesti tilatut kappaleet valmistuvat noin 2-4 viikossa riippuen työn laajuudesta. Toki laajat kokonaisuudet voivat vaatia pidemmän toimitusajan. Sovimme aikataulusta tietysti tarkkaan yhdessä asiakkaan kanssa aina etukäteen. Tarvittaessa meiltä onnistuu myös kiireellinen CNC-koneistus.

 

CNC-koneistus - Kysy lisää

CNC-koneistus vankalla osaamisella ja modernilla tekniikalla

CNC-koneistus on yksi keskeisistä osaamisalueistamme. Olemme toimineet alalla jo yli 40 vuoden ajan. Käytössämme ovat uusimmat CAM-ohjelmat ja laadukas konekanta. Voimme vastaanottaa CNC-koneistettavien kappaleiden 2D- ja 3D-mallit sähköisesti mm. STP-, STEP-, X_T-, IGS- ja DXF/DWG-muodoissa. 
Kaiken toiminnan pohjana on SFS-EN ISO 9001: 2008 standardiin perustuva laatujärjestelmä, joka takaa, että CNC-koneistuksen tai CNC-jyrsinnän lopputulos on aina tarkka ja laadukas. 
  
Kehitämme omia toimintatapojamme ja CNC-koneistus kehittyy prosessina jatkuvasti yhdessä sopimusasiakkaidemme kanssa. Näin voimme sekä tehostaa omaa toimintaamme että parantaa asiakkaidemme osien valmistettavuutta.

Uudistamme myös konekantaamme säännöllisesti. Katso tämän hetken konekanta täältä.

 

CNC-koneistus ammattitaidolla - Ota yhteyttä

CNC-koneistus kannattaa tilata luotettavalta ammattilaiselta, jotta voisit olla varma laadukkaasta lopputuloksesta. Kauniston Koneistamolla on kokemusta muun muassa laboratoriotason koneistuksesta, joten voit olla varma, että teemme tarkkaa työtä!

Konepajamme sijaitsee Turussa, ja palvelemme asiakkaita koko Varsinais-Suomen alueella. Lähetä meille sähköinen malli tai PDF, niin CNC-koneistus onnistuu meiltä nopealla aikataululla. 

CNC-koneistus - Pyydä tarjous